Как косата ни да расте по-бързо?

Научете фактите и намерете правилния път!

Ако сте попаднали на тази статия в Google след търсене на въпроса: Как да накараме косата ни да расте по-бързо?, вие трябва да знаете, рецептата за „5 бързи стъпки“ , защото, нещата не се случват за една нощ. В действителност, няма преки пътища за по-здравословна коса и истинското решение на проблема има нужда от малко повече време, правилните продукти и добро подхранване на косата.

Искате здрава коса? Научете фактите!

Козметика за коса на пазара е с огромно разнообразие, и като потребител може да бъде доста трудно да решите, кои продукти ви пасват най-добре, особено когато всеки продукт претендира че е „най-доброто на пазара“. Така че, преди да отиде да търсите „магическото“ решение, за да накарате косата ви да расте по-бързо, трябва да знаете, че косата има специфичен цикъл на растеж, и не може просто да ускори растежа си.

Ключови факти за растеж на косата:

  1. Косата расте от космени фоликули. Живата част на косата е под кожата.
  2. Имате над 100 000 фоликула на скалпа си
  3. Косата расте с 1,25 сантиметра или 0,5 инча на месец, или 15 сантиметра или 6 инча на година.
  4. Вие губите от 50 до 100 косъма на ден. Това се получава, защото космите растат по различно време и имат различен стадии на развитие.

Трите етапа на развитие са:

  • ананген: фаза на растеж, може да продължи от две до шест години. Около 85% от космите на главата на човек са във фаза анаген.
  • катаген: преходна фаза, която трае около две седмици. През това време, космения фоликул се свива и започва да пада.
  • телоген: фаза на покой, по време, на която фоликулите остават латентни от около един до четири месеца. В един момент, фоликула ще започне да расте отново; старата косата ще се освободи от корена и ще падне. Процеса се разглежда като нормален косопад.

Изберете правилното!

За много хора намирането на правилните продукти за растеж на косата изглежда по-скоро като метода „проба – грешка“. В REKZE Laboratories знаем колко неприятности, време и пари отнема този процес. Ето защо ние разработихме най-сложната линия за борба с косопада. Проверете фактите за съставките в нашите иновативни продукти и не се колебайте да ни задавате въпроси!

Да не забравяме, че една балансирана диета и здравословен начин на живот играят изключително важна роля за вашето благополучие. А когато сте здрави, косата ви е здрава!

Опитайте се да включите в ежедневието си към грижите за косата и масаж на скалпа, който увеличава притока на кръв и може да помогне за стимулиране на растежа на косата.

Запомнете:

Ако правите лечение на косата си, е абсолютно нормално да искате да имате видим резултати възможно най-скоро, но истината е, че постоянството е най-добрата стратегия, тъй като природата има свой собствен начин!

Така че бъдете търпеливи, изберете продуктите, на които можете да се доверите и се наслаждавайте всеки ден!

Photo source: Pixabay.com

Коментари

коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *